Fjällvandring och ishotell

ishotell 12

Lappland – Sveriges största landskap, känd för viktiga råvaror och möjligeheten att få uppleva sommar och vinter på samma gång. Många konstnärer har inspirerat av vackra Lappland, exempelvis den fenomenala Ernst Didring. Landskapsdjuret i Lappland är fjällräv, landskapsblomman fjällsippa och landskapsvapen är en sagojätte som representerar Lappland som ett outforskat land.

Åker man till Lappland bör man inte missa ishotellet i Jukkasjärvi som enbart är gjort av is. Vi rekommenderar även fjällvandring och gillar man bergsklättring är Kebnekaise det naturliga valet. Lappland kopplas till natur, det är en enastående natur och vi tror att alla men speciellt naturvänner har stor glädje av ett besök. Något man inte hör talas om ofta men som också är sevärt är alla sjöar, Enarse träsk, uddajaure, Lokka och torneträsk. Det låter som en saga och ser även så ut.

Värt att påpeka är ändå återigen ishotellet i Lappland. Häftigt att uppleva en byggnad av is vid vackra vyer. För ska man beskriva lappland med ett enda ord tror jag att vacker är det som återspeglar landskapet bäst.

 

Vill ni läsa mer om Lappland kan ni göra det här,

Vi måste bara länka till den här intressanta artikeln där man tror sig sett ett eldklot över Lappland. Tydligen har det slagit ner sydost om Enare träsk.  Som tur var gick det bra den här gången, och måste varit en häftig synvinkel. Det gick inte lika bra Sibirien 1908, som ni kan läsa om i artikeln.

Ha en trevlig dag på er alla.