Att göra i Lappland under vintern

Jag och Jens älskar vintern här uppe i Idre och i hela Lappland för den delen. Det finns så mycket roligt att göra, se och uppleva vilket de flest svenskar kanske inte förstår. Vi uppmanar er att slopa fördomarna om mökret och den eviga kylan – den är fantastisk. Skulle du vilja besöka Lappland och olika städer i länet kommer här massor av förslag för alla typer av personer! Jag måste säga det att vi är stolta över den lista som vi fått ihop, jag trodde inte vi kunde komma på så pass många ideér. Nu är det såklart lite avskalat men här är mina och Jens absolut bästa tips på saker att göra i Lappland!

Norrskens Colosseum norrskenlapland

Här har Kiruna Guidetur AB byggt upp ett Colosseum av snö på Tornälven där du kan se det fantastiska norrskenet. En fördel av absoluta världsklass och här åker du upp med minibuss och skoter-kälke för att sitta på renhudar runt eld för att få det bästa mötet med det otroliga naturfenomenet.

Laxforsen sleddog

sleddoglappland

Tillsammans med företaget vid namn Laxforsen Sleddog kan du få testa på att köra ditt egna spann med fyra till sex hundar tillsammans med en vän eller grupp på högst fyra personer. Turen ska gå genom skog, över öppna myrar och över en frusen älv – helt enkelt en fantastisk upplevelse med både nära, kära och hundar!

Bestig Kebnekaise kebnekaiselappland

Vill du uppleva något fantastisk ska du besöka Kebnekaise, Sveriges största bergstopp på ca 2 100 meter högt. Du behöver självklart inte gå hela vägen upp, bara på fjällstations nivå finns härliga utsikt med många möjligheter för utflykter. Ska man bestiga Kebnekaise under vintertid är det viktigt att alltid vara uppdaterad på vädrets status och hur vinden ser ut. Kylan kan krypa ner till hela minus 30 grader. Här kan du istället planera din resa och åka mellan de mer stabila månaderna som är februari till april!

Älgsafari älgsafarilapland

Trots att älgar finns runt om i Sverige kan du se de enastående djuren på ett helt nytt sätt. Genom företaget Enoks i Láddjujávri kan du hoppa in i en minibuss västerut mot Nikkaluokta för att se det unika högfjällsområdet för att se både älg och ren. Stora möjligheter för fotografi och naturupplevelse utöver det vanliga må vi säga.