En riktig igloo upplevelse

En dröm vi båda har är att någon gång besöka Hotel Kakslauttanen Igloo West Village som ligger i finska Lappland. Här bor man i en liten glasigloo med egen bastu, spis och sovrum med glasfönster så du kan ligga och titta upp på stjärnorna och förhoppningsvis norrskenet! Man kan även välja att bo i timmerstugor som har köksutrustning med ett litet vardagsrum och öppenspis. Det finns även ett snökapell, en isbar och ett isgalleri där man kan få sig lite mat och dryck under vistelsen. Dock är priserna rätt höga och 2 nätter ligger runt 10-20 000 kronor så det är inget man bara åker iväg på en spontan helg! Men det är definitivt en unik upplevelse och värt att åka någon gång om man får möjlighet.

maxresdefault

amazzzin

 

Vill du uppleva samma spektakulära vistelse men med en touch av lyx finns även 12 lyx-igloor vid fjället Utsuvaara. Även här kan du välja att bo i en iglo eller en stuga. Klicka här för att komma till deras sida.

igloo

levi_glass_igloo_1

Norrskenen syns ungefär under 200 klara nätter varje år i finska Lappland så det finns stor chans att man får naturens fantastiska ljusshow! Då det är rätt pricey att bo i iglon finns det självklart många mysiga stugor man kan hyra över några nätter, både i svenska och finska Lappland, och ta sig ut på en liten natt-tur.