Ishotellet i Lappland

Idag har jag och Jens varit ute och gått en långpromenad med vår älskade husky Lise-Lott. Hon blev så glad att hon hoppade och skuttade igenom stigen. Jag har känt mig lite hängig hela veckan men det börjar äntligen gå mot förbättringsvägen. Jag hoppas på att förskylningen ska vara borta inom kort så att man kan återgå till att vara aktiv under vardagen. Vi var extremt trötta när vi kom hem efter promenaden att vi lade oss och somnade en stund.

Jag tänkte passa på att skriva ett inlägg om ishotellet som existerar här uppe hos oss i Lappland som är känt hos många. Det är ett flertal personer som inte föredrar att bosätta sig här uppe i norra sverige, framförallt på grund av kylan. Detta är till en viss del sorgligt eftersom det finns många spännande saker man kan göra hos oss uppe i norr som många kanske inte vet om.

Ishotellet Jukkasjärvi har blivit en ganska känd turistattraktion som vi i Lappland är otroligt stolta över. Jukkasjärvi byggdes under 90-talet och är det första ishotellet i världen. Sedan dess har den attraherat miljontals människor från alla länder i världen och även kändisar har tagit sig upp hit för ett besök hos ishotellet. När man är på besök hos Jukkasjärvi får man se till att ha tjocka kläder eftersom isen gör att det är kyligt trots att man befinner sig i ett av rummen. Inne i rummen ligger man på en stor säng som är täckt utav en tjock madrass och renskinn för att det ska vara så varmt som möjligt.

Ishotellet har inspirerat många andra länder i världen och därför har det öppnats isbarer på ett flertal ställlen som bland annat London, Barcelona, Oslo samt Stockholm.

 

Här nedan kan du se bilder på det fantastiska och vackra ishotellet Jukkasjärvi.

icehotell

icehotel

ishotellet-jukkasjärvi