Semester i Norrland

norrland fiske

Såhär i sommartider är det många svenskar som bestämmer sig för att ta sitt pick och pack och ge sig iväg på en utlandssemester. Till en plats där man kan vara säker på att solen kommer att skina och inte på två minuter utbytas mot piskande regn i sidled och stormvindar. Det är fullt förståeligt. Men man ska inte glömma bort att Sverige faktiskt också har sina stunder, och då finns det platser som är väldigt svårslagna.

När man tänker på en semester i Sverige tänker de flesta på västkusten, Skåne, campingar i södra Sverige eller kanske Stockholms skärgård. Sverige har mer att erbjuda än detta om man bara blickar uppåt, mot Norrland.

Norrland är faktiskt minst lika vackert på sommaren som det är på vintern och det finns en hel rad olika aktiviteter som passar alla i familjen. Här finns höga berg, älvar, små kristalklara fjällbäckar, tusentals sjöar, hav, skog, skog och åter skog samt ett mycket rikt och spännande vildmarksliv.

Fiske i Norrland är något alldeles speciellt. Många av dem som kommer till Norrland för fiske en gång, kommer ofta tillbaka en andra och tredje gång för att uppleva det ännu en gång. Det fullkomligt kryllar av åar och sjöar med rikt fiskeliv. För dem som inte roas av att fiska utan kanske hellre vill uppleva naturen från högre höjd är fjällvandring det perfekta alternativet. Att fjällvandra tillåter en att se naturen på ett annat sätt, man kommer ut i den friska luften och det är även en rolig aktivitet att göra med familjen för att kanske komma varandra närmre. Det finns säkert dem som tycker fjällvandringen blir långtråkig efter ett tag. Då finns en utmaning utöver det vanliga. Att bestiga Kebenekaise är något utöver det vanliga. Dock är det som sagt en utmaning, med sina 2097 meter över havet är det en utflykt som kräver tid och noggrann planering.