Sommarsemester i Lappland

Många av oss svenskar har ännu inte varit längst upp i norr i vårt avlånga land. Lappland är ett helt fantastiskt resmål på sommaren. Det finns hur mycket som helst att se och att göra, för den som vill ha en aktiv semester. Det första som slår många är nog att det bara vimlar av otäcka illasinnade myggor och knott. De vill inget annat än att ta sig en munsbit av vårt goda blod. Självklart är detta att beakta och det är inte fel att skydda sig med långärmat, strumpor och ladda upp med djungelolja eller liknande.

Låt inte de små odjuren ta överhand, tänk istället på att man får uppleva fantastiska långa nätter, när solen aldrig går ner. Helt otroligt att uppleva midnattssolen vid polcirkeln. Detta fenomen kan upplevas under nästan hela tre månader juni och fram till början av augusti. Tänk dig att paddla ut i en kajak mitt i natten och kanske även dra upp en och annan fisk – det kallar jag verklig magi.

Det finns massor av möjligheter för dig som gillar en aktiv semester. I Lappland finns det otaliga vandringsleder för dig som gillar att vandra. Är du en van vandrare, så kan man ge sig ut på egen hand. Om du aldrig har provat förut, så finns det även guidade turer samt vandringsleder att promenera på.  Det har blivit väldigt populärt att lära sig mer om naturen och hur man på ett enkelt sätt kan överleva i detta fantastiska vidsträckta landskap. Det finns en del arrangörer som ordnar denna typ av kurser och det kan vara riktigt spännande att prova på en av dessa överlevnadskurser.

Fiske är en annan sysselsättning som väldigt populär i Sverige. Bo ute i vildmarken nära fina fiskevatten i form av älvar och sjöar. Kolla upp med arrangören så att det finns möjlighet att köpa sig fiskerättigheter. När allt är ordnat så pröva lyckan och kanske du lyckas med att dra upp en god röding.  Tillaga sedan din alldeles egen fisk, kanske i ett foliepaket på grillen – kommer garanterat att smaka helt sanslöst gott.

Njut av midnattssolen i det fantastiska vackra Lappland – här kan du få avkoppling, äventyr och kan ta del av samekulturen. Inget att tveka över – har du inte varit här förut, så kanske det är dags nu!