Underhållning utan internetuppkoppling

Befinner du dig långt ute i skogen på en vandringstur kommer du troligen inte kunna ansluta dig till ett stabilt internet. För det mesta kan detta vara skönt, så länge man har täckning och kan känna sig någorlunda säker. Men det kan också bli drygt när man väl tar sina pauser och behöver fördriva tiden med något.

Om du letar efter sätt att underhållas utan internetuppkoppling har du kommit helt rätt. Här listar vi några av våra absoluta favoriter när det kommer till ren och skär underhållning utan behov för en mobil, surfplatta eller dator!

Spela kortspel

Kortspel påstås ha funnits och varit en del av kulturer världen över i minst åtta århundraden. Än idag tycks människor älska att fördriva tiden med kortspel. Oavsett hur ofta man har spelat de klassiska kortspelen är de alltid lika underhållande. Att ta med sig en kortlek på vandringen kräver dessutom inte mycket utrymme – faktiskt så får man plats med en kortlek i byxfickan. Dessutom kan man spela kort själv, som patiensvarianten harpan. Läs mer om harpan här.

Träna

Det må låta drygt för några, men träning kan vara oerhört roligt om man gör det på rätt sätt. Visst kanske du inte är sugen på att träna efter en hel dags vandring, men det behöver heller inte vara något otroligt fysiskt krävande. Varför inte dansa loss lite eller göra lite yoga? Träning är objektivt och därför kan du göra precis vad du önskar när det kommer till att träna! Sedan ger ju träning både bättre fysisk och psykisk hälsa.

Pussla

Pussel kan vara både irriterande och underhållande beroende på vilken sorts människa man är. Man behöver dock inte göra det svårare än det behöver vara. Det finns gott om pussel i miniatyrformat som man kan plocka med sig i väskan och plocka fram när man vill fördriva tiden. Att pussla är ju dessutom en sorts hjärngympa, något man ofta är i behov av efter en dag med fysisk aktivitet där hjärnan fått slappna av.

Rita

Du behöver inte vara konstnärlig för att kunna rita. Alla kan rita! Dessutom blir man bättre ju mer man övar. Se till att packa ner några pennor och ett ritblock i väskan inför din vandringstur och plocka fram utrustningen när du har tid till det. Varför inte försöka rita av den vackra skogen som omringar dig? Eller varför inte bara rita några påhittade figurer och skapa din egen drömvärld med hjälp av pennor?