Utforska Lappland – vad du kan se och göra

Om du letar efter ett oförglömligt vinteräventyr behöver du inte leta längre än till Svenska Lappland. Det finns något för alla i denna magiska region i norra Sverige, allt från hundspann och turer med renar i släde till snöskoteråkning och isfiske under norrsken.

Förutom de många friluftsaktiviteter som erbjuds är Lappland hemvist för några av världens mest fantastiska naturlandskap, inklusive frusna sjöar, snöklädda berg och täta skogar som är täckta av ett lager gnistrande vit snö. Så om du letar efter en vinterresa som tar andan ur dig är Lappland definitivt värt att överväga. LKAB är bland den mest köpta aktien i Lappland, men de finns en del investerare som vill blanka aktier, som har gett sig på LKAB.

Tips på vad du kan göra i Lappland

När du planerar en resa till Lappland finns det många saker att tänka på. Här är några tips på vad du kan se och göra när du är i regionen:

Ge dig ut på ett huskysafari

Ett av de bästa sätten att utforska Lapplands fantastiska landskap är att åka på ett huskysafari. Dessa turer varar vanligtvis i en eller två dagar och tar dig genom några av de vackraste landskapen i regionen.

Skidåkning eller snowboarding

Lappland är en utmärkt plats för skidåkning och snowboarding, med många backar som passar alla nivåer av förmåga.

Norrsken

En av de mest otroliga sakerna att se i Lappland är norrskenet. Dessa naturliga ljusupplevelser kan ses från slutet av augusti till början av april och ses bäst bort från stadens ljus.

Isskulpturer

Om du besöker Lappland på vintern ska du se till att kolla in de fantastiska isskulpturerna på Ice Hotel. Hotellet är helt och hållet gjort av is och snö och har några otroliga konstverk. Om du besöker Lappland på vintern ska du se till att kolla in de fantastiska isskulpturerna på Ice Hotel. Hotellet är helt och hållet gjort av is och snö och har några otroliga konstverk.

Santa Claus Village

Ingen resa till Lappland är komplett utan ett besök i Santa Claus Village. Har du tid att ta dig över till Finland så är detta verkligen värt ett besök. Denna festliga attraktion är hemvist för en mängd olika aktiviteter med jultema, bland annat en renfarm, en alvverkstad och ett postkontor där du kan skicka dina brev till jultomten.

Renskiljning

En annan populär aktivitet i Lappland är att åka renar i släde. Detta är ett utmärkt sätt att uppleva regionens vackra vildmark och komma nära dessa vänliga djur.

Snöskoteråkning

För en riktigt spännande upplevelse kan du åka snöskoter i Lappland. Det finns många olika leder att utforska, allt från lätta leder som passar nybörjare till mer utmanande leder för erfarna åkare.

Besök Icehotel

Det världsberömda Icehotel ligger i Kiruna och är definitivt värt ett besök. Hotellet är helt och hållet gjort av is och snö och har några otroliga isskulpturer.

Oavsett om du är ute efter ett actionfyllt äventyr eller en chans att koppla av i några av världens mest fantastiska landskap är Lappland det perfekta resmålet. Så börja planera din resa idag och gör dig redo att utforska detta magiska vinterlandskap!