Virisen

Det finns ett ställe här uppe vi gärna besöker för en god bit mat men som också anordnar aktiviteter som fjällvandring, sport, flug och spinnfiske. Det är Virisen som drivs av familjen Olofsson. I helgen följde Jens med på en guidad ripjakt vilket innebär att hundarna guidar dig på fjällens jaktmarker. Det är precis lika spännande som det låter! Man börjar med en vandring ut på fjällen där man sedan jagar ripa, tjäder och orre med en fågelhund. Det är en riktigt fantastisk upplevelse för dig som gillar att jaga. Dagen avslutas sedan med en utsökt tre rätters, här fick faktiskt också Frida hänga med på ett hörn då hon inte jagar.

Förra året fick vi släktbesök från Örebro och då tänkte vi festa till det lite med att hyra en stuga där vi spenderade 2 nätter med diverse aktiviteter och vandringar på dagen, så de får uppleva det riktiga Sverige! Detta är något vi funderar på att göra igen, det är en magisk utsikt man har där i stugan över skog och vatten och lika magiskt är det in på små timmarna när grillen håller på att släckas och man blickar ut över himlen som är upplyst av tusen stjärnor.

Turistar du uppe i Lappland kan vi starkt rekommendera att du kollar upp Virisen då du både kan boka in spännande aktiviteter, basta och bada jacuzzi, äta gott och hyra någon av deras stugor. Tryck här för att komma till deras webbsida.

 

 

virisen